Miere si produse apicole
Figurine din ceara naturala
Bunatati din Camara
Obiecte decorative facute manual si nu numai...
Care sunt avantajele economice ale consumarii germenilor ?

Esti ecologist, protejezi mediul si faci economii!

Cu doar 5 linguri de seminte care costa foarte putin obtii o recolta de pana la 1 kg de verdeturi germinate in 6-7 zile. Semintele isi pot modifica greutatea de pana la 15 ori doar cu apa si lumina.Nu mai trebuie sa consumi o hrana care a fost produsa poate la 2000 de km de tine si a carui transport a poluat mediul. Cele 7 minute necesare ingrijirii semintelor pe saptamana, inseamna mai putin timp si efort decat un singur drum pana la piata sau supermarket.
 
Care sunt operatiile necesare obtinerii unei recolte de plante verzi ?

1. Se vor achizitiona seminte netratate, care trebuie sa fie nemucegaite si sa aiba un miros nplacut.
2.Seara se vor pune la inmuiat in apa 5 linguri de seminte si se lasa la temperatura camerei in borcan timp de 12 ore.Dimineata se va scurge apa si se va pune din nou apa proaspata(pentru a nu pierde semintele in momentul scurgerii lorputeti folosi un tifon sau o sita fina). Dupa 24 ore de inmuiere semintele isi vor dubla volumul;
3. In a doua dimineata se scurge iar apa si semintele se pun in cos sau in strecuratoare, apoi se acopera cu punga pentru crearea efectului de sera. Punga nu va trebui sa atinga semintele si nu se va inchide ermetic, pentru a permite viitoarelor plantute sa respire.
4. In fiecare seara si dimineara, timp de 4 zile se vor spala semintele pentru a le improspata.
Se va inlatura punga si se va opta pentru una din cele 2 metode spalare de mai jos:
a)imersarea totala a cosului in apa;
b)stropirea cu un jet puternic.

Dupa primele 2 zile plantutele au deja muguri care vor inverzi si radacina care se va prinde de cos sau de sita strecuratorii.
Incepand din a 3-a zi la fiecare spalare se va incerca directionarea jetului de apa pentru a inlatura cojile (invelisul inchis la culoare care acopera semintele). Desi acestea pot fi mancate fiind doar fibre, este de preferat sa fie inlaturate pentru ca salata ta sa arate cat mai placut. In procesul de crestere semintele isi vor inlatura singure coaja, tot ce trebuie sa faceti este ca in momentul recoltarii sa aveti grija sa inlaturati cojile care raman la baza germinatorului.

OBS. Semintele de linte pot fi crescute pana la sfarsit in borcanul in care au fost inmuite, cu respectarea celor 2 „dusuri” zilnice ;
Semintele de lucerna si trifoi se vor consuma doar dupa germinarea lor completa, dupa 6 zile, cand deja au frunzulite verzi. Pana la acest stadiu nu sunt indicate consumului datorita concentratiei de L-Canavanina ( aceasta dispare atunci cand planta incepe procesul de fotosinteza - prin cele 2 frunzulite verzi care apar dupa a 4 zi de germinare )
 
Cum sa iti creezi propriul germinator ?

Desi iti poti cumpara echipamente profesioniste, o solutie foarte buna pentru germinare este confectionarea unui germinator verical folosind urmatoarele:
1.Un cos de bambus sau o stecuratoare din otel inoxidabil.Verifica daca materialul cosului sau a strecuratorii este destul de des pentru a nu permite caderea semintelor mici.
Inaltimea cosului sau a strecuratorii ar trebui sa fie de minim 5 - 10 cm, iar suprafata in jur de 25 x 25 cm ;
2. Un borcan cu un volum de 800 ml pentru inmuierea semintelor;
3. O punga de plastic in care incape cosul sau strecutoarea pentru a realiza efectul de sera.
 
Ce este hidromelul sau nectarul zeilor si care este originea expresiei luna de miere?

Vinul din miere, numit si hidromel, este obtinut prin fermentarea mierii diluate in apa, in care s-au adaugat minerale si putina drojdie de vin. Fermentatia dureaza in jur de 1 luna si este urmata de o maturare natural ce poate dura intre 3 luni si 2 ani pentru ca vinul sa ajunga la maturitate. Se pot fabrica diverse tipuri de vin din miere, de la un vin sec pana la vinuri demi-dulci si chiar dulci, de desert.

Originea acestui vin nu se cunoaste cu exactitate, neputand fi alocata nici unei perioade istorice;

Era denumit bautura zeilor la greci;

Galii considerau ca aceasta bautura da forta si o stare de bunadispozitie ;

Francii credeau ca in paradisul Wahalla vor manca doar porcisori in lapte si vor bea doar hidromel ce va curge pe corpurile nimfelor virgine, denumite Walkyries;

Grecii au denumit acest vin ambrozie (de la ambrotos) care inseamna nemuritor;

Expresia luna de miere provine de la hidromel. In nordul Europei exista traditia ca tinerii casatoriti sa bea vin din miere in fiecare zi a primei luni dupa casatorie. De aici si expresia bine cunoscuta;

Desi nu ii sunt cunoscute originile, se pare ca vinul din miere este prin excelenta bautura epocii medievale.
 
Ce stim despre albine si mierea de albine?

Despre albine

Albinele pot da din aripi de pana la 11000 ori pe minut, de aici si acel zgomot distinct, bazaitul pe care il fac.
O albina zboara cu 20 km/h.
Credeti ca o albina are 2 ochi? Ei bine,nu. Are cinci!
Matca e cea mai ocupata pe timpul verii, cand ajunge sa depuna intre 1000 si 1500 de oua pe zi.
Iarna albinele nu ies din stup decat pentru un scurt zbor de curatenie. Ele sunt foarte riguroase cu privire la curatenia din stup.
De altfel pe parcursul iernii stau toate laolalta in jurul matcii, pentru a o proteja de frig dar si pentru a isi tine una alteia de cald. Se hranesc cu mierea colectata in ultimele luni de caldura si asteapta rabdatoare primavara. De fapt, au nevoie doar de 15 kg de miere pentru a isi asigura energia necesara intregii colonii de
a supravietui peste iarna.
O colonie de albine are un miros specific doar ei, astfel ca albinele care stau de paza la intrarea in stup isi pot recunoaste cu usurinta vecinele si mai ales pe cele ce nu vin chiar cu intentii bune…

Despre munca albinelor

O albina poate culege polenul de la 50 pana la 100 de flori la o singura iesire din stup.
Pentru a produce 500 g de miere albinele trebuie sa viziteze 2 milioane de flori si sa zboare aproximativ 88000 de km.
O colonie de albine poate produce intre 30 si 50 de kg de miere pe an.
O albina produce in medie 1/12 lingurita de miere in viata sa.
In varful sezonului de recoltare, un stup puternic numara in jur de 50000 de albine.
Ca sa zboare in jurul lumii, o albina are nevoie de energia oferita de 30 g de miere.
Mierea este principala hrana pentru albine. Acesta este si motivul pentru care sunt atat de ocupate cu recoltarea nectarului, deoarece au nevoie sa produca suficienta mancare pentru lunile de iarna. Ele convertesc nectarul in miere pe care o pastreaza capacita in fagure.

Despre miere si sanatatea ta

Mierea contine vitamine si antioxidanti, dar nu are grasimi, colesterol sau sodiu!
Mierea este singura ce contine antioxidantul numit „pinocembrin”.
Mierea este singurul aliment care contine toate substantele necesare pentru a putea trai, continand inclusiv apa.
Mierea grabeste vindecarea ranilor deschise si combate infectiile.
Mierea si ceara de albine sunt folosite ca materii prime pentru numeroase tipuri de produse de ingrijire a fetei si mainilor.
Mierea este energizantul naturii, consumul ei prevenind aparitia oboselii si putand imbunatati performantele atletice. Sunt studii care au aratat ca sportivii care au consumat miere inainte si dupa efort s-au resimtit mai
putin decat ceilalti.
Consumul de miere confera doua tipuri de energie. Glucoza din miere este mai usor absorbita de organism si are rolul de a il revitaliza imediat. Fructoza este absorbita mai greu, conferind energie organismului pe o perioada mai lunga de timp.
 
Cum poti slabi mancand miere de albine ?

Desi mierea contine o cantitate mare de energie, poti slabi mancand miere zilnic! Mierea de albine se consuma cu 20-30 de minute inainte de mesele principale,efectul resimtit constand in scaderea apetitului, astfel ca in timpul mesei vei putea sa mananci mai putin, fara sa ai sentimentul ca faci un efort in acest sens.
Este stiut faptul ca in momentele de oboseala, organismul nostru necesita un aport de energie, de obicei nevoia de a consuma un aliment dulce. Mierea de albine este cea mai indicata, datorita continutului sau hranitor, potolind foamea si asigurand un aport de energie suficient pentru cateva ore.
Important este insa sa se consume mierea de albine pe cat posibil pe stomacul gol sau inainte de mese, nu dupa.






 
Cu ce se deosebeste mierea vie din camara de mierea din comert ?

Mierea de albine din Camara nu este fiarta (pasteurizata) asa cum se intampla cu mierea din comert ce a suferit procese de pasteurizare si ambalare in instalatii industriale.

Mierea din Camara este extrasa din fagure doar dupa "capacirea" acestuia de catre albine.
Dupa depunerea mierii in fagure, albinele, timp de 2 saptamani, innobileaza mierea cu enzime specifice si extrag apa in surplus. In scopul obtinerii unor productii cat mai mari,unii apicultorii extrag de obicei mierea imediat dupa depunerea in fagure si nu mai asteapta capacirea ei, ceea ce face ca valoarea terapeutica a produsului obtinut sa fie mult mai mica.
Mierea de albine din Camara este pastrata pe tot parcursul extragerii, ambalarii si transportului la o temperatura mai mica de 42 grade C, ceea ce face ca aceasta sa isi pastreze intacte toate proprietatile curative naturale. Însusirile mierii, compozitia chimică si calitatea ei nutritiva sunt în mare măsură conditionate de continutul în enzime. Prezenta lor face dovada autenticitătii si calitătii mierii.
Mierea din Camara este pastrata la intuneric iar pe parcursul transportului este ambalata in materiale opace care nu permit deteriorarea proprietatilor naturale.
Dupa primirea pachetului cu miere va recomandam ca pastrarea mierii pe termen mediu sau lung sa se faca la temperaturi cuprinse intre 3 si 25 de grade Celsius si nu expusa la lumina puternica.
Mierea din Camara cristalizeaza in cateva saptamani sau luni de la recoltare, in functie de tipul ei. Puteti consuma cu incredere miere de albine cristalizata,ea isi pastreaza toate proprietatile prin cristalizare. Are si avantajul de a fi in stare fluida astfel ca nu va mai curge si va putea fi unsa mai usor pe paine, pentru tartinele celor mici si mari din familia dumneavoastra!
 
De ce sa inlocuiesc zaharul cu miere de albine?

De ce sa inlocuiesc zaharul cu miere de albine?

Zaharul este considerat ca fiind unul dintre cele mai nocive droguri, numit "moartea alba". Desi este de natură organică prin rafinare îsi pierde constituentii naturali. Pentru a putea fi metabolizat, organismul trebuie sa il supuna unui proces de invertire. Pe parcursul acestui proces organismul isi consuma din rezervele lui respectivii constituenti naturali pe care zaharul i-a pierdut prin rafinare (calciu, magneziu, crom, vitamina B1, enzime). Astfel pot aparea diverse nefunctionalitati: hipoglicemia, scăderea imunitătii, carente de magneziu (una dintre principalele cauze ale instalării cancerului), slăbirea pancreasului (care îsi epuizează rezervele necesare fabricarii insulinei, ceea ce duce în scurt timp la aparitia diabetului zaharat), fragilizarea sistemului osos si a dentitiei (organismul îsi mobilizează resursele de calciu pentru neutralizarea zahărului), micsorarea aportului de crom în organism (conduce la infarct miocardic), neutralizarea vitaminei B1 (boli ale sistemului nervos, tulburări de memorie, palpitatii, ameteli, ulcere ale stomacului si ale gambei, degerături, boli de circulatie).
O lingurita de miere contine peste 400 de substante organice. Pe langa apa biologica si zaharuri bune(fructoza, glucoza, maltoza, zaharoza), mierea mai contine o serie de vitamine, de minerale, de ceruri si enzime ce ii confera o uriasa valoare terapeutica. Dintre vitamine, cele mai importante sunt cele din complexul B si, in cantitati ceva mai mici, vitaminele C, A, D si K. De asemenea sunt prezente in miere intr-o forma usor asimilabila de catre organismul uman, numeroase minerale: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, la care se adauga cantitati extrem de mici de seleniu, crom si iod. Extrem de important este laptisorul de matca care se regaseste in miere, bogat in hormoni naturali, care favorizeaza regenerarea celulara si normalizarea activitatii unor glande endocrine (glandele suprarenale in special), acizi organici (ajuta in procesul de digestie si de asimilare), enzime (stimuleaza procesele de sinteza a vitaminelor in organism, ajuta la metabolismul grasimilor si al proteinelor si favorizeaza neutralizarea unor toxine ).
Mierea de albine este cel mai puternic energizant natural cunoscut. Substantele pe care le contine sunt extrem de usor de asimilat de catre organism, care primeste prin miere nu doar caloriile de care are nevoie, ci si minerale, vitamine si enzime. Mierea are si un puternic efect antiinfectios natural, actionand asupra principalelor sisteme si aparate din organism, de la tubul digestiv si caile respiratorii pana la nivelul pielii si al mucoaselor. Este si un puternic stimulent al digestiei si al metabolismului, favorizand tranzitul intestinal, ajutand la eliminarea prompta a toxinelor din organism. Nu in ultimul rand mierea de albine este utila in mentinerea echilibrului endocrin, ajutand la reglarea activitatii principalelor glande din organism, responsabile cu producerea de hormoni.
Se spune ca mierea de albine este singurul aliment care contine toate substantele necesare pentru a trai, avand in continutul ei inclusiv apa.
Inlocuirea zaharului cu mierea in dieta zilnica nu este chiar usoara, mai ales datorita obisnuintei. Insa acest proces se poate face treptat, pana ce consumul de miere devine natural si ne invatam sa folosim exclusiv mierea ca indulcitor.
Si, mai ales, trebuie sa tinem minte ca secretul de a avea un mod de viata cat mai sanatos este de a face mici schimbari in bine in fiecare zi.
 
De ce sa consumam miere de albine naturala, neprocesata industrial?

Pentru a putea fi pasteurizata, ambalata si mai apoi comercializata, mierea de albine trebuie sa se afle in stare lichida. Industrial acest lucru se obtine crescand temperatura mierii pana la 75-80 grade C, moment in care proprietatile ei curative sunt reduse la cele ale unui zahar invertit. La aceasta temperatura calitatea mierii se depreciaza prin distrugerea enzimelor si a celorlalte substante biologic active.
Lumina naturala sau artificiala scade de asemenea valoarea terapeutica a mierii, mierea de albine fiind un produs fotosensibil. Mierea este produsa in intunericul stupului unde albinele sigileaza cu propolis orice coltisor ramas liber,expus luminii si actiunii eventualilor dusmani.
Un mod de falsificare a mierii este hranirea masiva a albinelor cu sirop de zahar in diverse concentratii. Produsul obtinut este greu de deosebit de mierea originala de catre o persoana neavizata. Mierea falsificata poate zaharisi, formand lanturi de cristale in suspensie de sirop, insa doar partial, in timp ce mierea veritabila cristalizeaza in totalitate.
Cristalizarea mierii este un fenomen fizic natural, influentat de raportul dintre continutul de fructoza si de glucoza din miere. Astfel ca unele sorturi cristalizeaza mai repede, altele mai lent, iar altele deloc. Sorturile cu continut predominant de glucoza (rapita,tei, poliflora)pot cristaliza in cateva saptamani de la extractie. Cele cu un continut mai bogat in fructoza (cum este mierea de salcam) vor cristaliza mai greu sau chiar deloc.
 
 
Web Design for Business ®